Menu

Over Svane®

Het gaat erom bij de ontwikkeling altijd voorop te lopen. Onze innovatieve technologische productvoordelen zorgen ervoor dat we altijd de lengte van een zwanenhals voorliggen op onze concurrentie. De binnenkant telt.

Kwaliteit sinds 1937

In 1937 introduceerde Ekornes het eerste merk uit de Noorse meubelproductie: Svane. Het is een lange weg van Svane anno 1937 tot de dag van vandaag, maar het vertrouwen van de mensen in dit merk is onverminderd groot gebleven. Dit vertrouwen moeten we nacht in, nacht uit opnieuw verdienen. Daarom was het altijd ons doel om in een vroeg stadium nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen voor het lig- en slaapcomfort op de markt te brengen. 

Onze missie en visie

Onze missie:

Wij hebben de droom het dagelijks leven van mensen te verbeteren door een goede slaap.


  Onze visie:

  Wij streven ernaar altijd bedden aan te bieden met wereldwijd toonaangevend comfort.

 • Portefeuille: Het is ons doel om door het inzetten van unieke materiaaltechnologie producten aan te bieden die zich onderscheiden door reële voordelen in het gebruik.

 • Personen: Wij streven ernaar een grandioze werkomgeving te creëren waarin onze medewerkers inspiratie vinden om het beste in zich boven te halen.

 • Productiviteit: Ons doel is ook een cultuur van continue verbetering, waarbij we ons flexibel aanpassen aan de veranderende behoeften van de klant.

 • Partners: Ons streven is de opbouw van een winnend netwerk van klanten en leveranciers, waarbij we gezamenlijk iets van blijvende waarde creëren.

De binnenkant telt...

... zeggen we gewoonlijk bij Ekornes Beds. Want het materiaal binnenin de matras geeft de doorslag bij de vraag of we jarenlang goed kunnen slapen – of ook niet. Natuurlijk zijn we blij als het bed in de slaapkamer goed voor de dag komt. Maar een kwaliteit die een verkwikkende slaap garandeert is absoluut onmisbaar.

Het unieke materiaal IntelliGel bewijst dat wij slaapcomfort serieus nemen. Het levert een bijdrage aan de drukontlasting van schouders en heupen, biedt de nodige ondersteuning voor beweging en aanpassing aan de lighouding en maakt een goede ventilatie van de matras mogelijk, om de hele nacht een aangename temperatuur in stand te houden.

In 2014 brachten we een nieuwe collectie boxspring matrassen op de markt, geheel in lijn met onze filosofie "de binnenkant telt". De vulling en de kwaliteit van het textiel van deze matrassen tonen aan dat we ons niet alleen bezig houden met de schoonheid van onze producten, maar vooral ook met de keuze van het juiste materiaal. Hier vindt u meer informatie over deze eigenschappen.

Niet alle productvoordelen van Svane zijn met het blote oog zichtbaar. Tenslotte gaat het om de binnenkant.

Svane® Zenit - Testwinnaar

Het Ergonomie Institut München en Testfakta voerden in 2013 een uitgebreide matrassentest uit. Svane Zenit trad hierbij in het strijdperk tegen de toppmodellen van 6 concurrenten en bereikte bij objectieve testen het totaal aantal punten van 4,30 (op een schaal van 1,0 tot 5,0). Daarmee werd Svane Zenit de testwinnaar!

Download deze brochures en kom meer te weten over de test. 
Testfaktas test in opdracht 

Bekijk hier een film over de test.

Ergonomische eigenschappen, ventilatie, duurzaamheid/robuustheid

De matrassentest vergelijkt de functionele eigenschappen van de matrassen met behulp van criteria die voor het praktische gebruik en het slaapcomfort doorslaggevend zijn. Kort samengevat draait het om ergonomische eigenschappen, ventilatie en levensduur of robuustheid.

In de totale score op deze drie criteria presteert Svane Zenit het best. De test toont aan dat tussen de diverse producten op de markt wel degelijk functionele verschillen bestaan. Hierbij bieden meerdere fabrikanten hoogwaardige matrassen. Maar Svane ligt de anderen toch met een beslissende zwanenhalslengte voor. In de Svane Slaapcirkel hebben we al samengevat waar u bij de aanschaf van een matras op moet letten.

Ekornes Beds AS

De onderneming Ekornes Beds AS ligt in het Noorse Fetsund, ca. 30 km ten noordoosten van Oslo. Als dochtermaatschappij is het volledig in bezit van Ekornes ASA, waarbij de complete waardeketen – productie, klantenservice, productontwikkeling, marketing, boekhouding en verkoop – in Fetsund is gevestigd. De 27.000 m2 grote fabriekshal, van oorsprong een zagerij, werd in het najaar van 1962 door Ekornes overgenomen.

Als eigenaar van het productmerk Svane werken we aan het doel om met unieke materialen, die enkel zijn te vinden in Svane matrassen, het beste slaapcomfort op de hele markt te bieden. Bedden van Ekornes zijn verkrijgbaar in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, Italië en Luxemburg.

De fabriek wordt omringd door een beschermd natuurgebied waarin onder meer 260 vogelsoorten geregistreerd zijn. Ekornes bedden worden dan ook vervaardigd onder strenge milieuvoorschriften, ook met het oog op de emissies uit de productie.

Geschiedenis

Er bestaat een nauwe samenhang tussen een correcte lighouding en een goede, verkwikkende nachtrust. Deze samenhang is intussen gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Maar toen Jens E. Ekornes in 1937 de eerste Svane matrassen vervaardigde, vertrouwde hij voornamelijk op zijn gezonde verstand.

Bekend merk

In 1934 keerde Jens E. Ekornes terug uit Duitsland met machines en begon met de productie van vederkernen voor de meubelindustrie in opkomst. Het idee om zelf matrassen te produceren, kreeg hij toen hij een Engels binnenwerk van een veer met samengebonden veren zag. Hij begreep dat een dergelijke veer de productie van lichtere en comfortabelere matrassen mogelijk maakten en begon met zijn werk. De Svane matrassen met vederkern en ademende eigenschappen werden al snel een succes. De mensen lagen, sliepen en regenereerden beter. Dat werd doorverteld en al snel wilden veel mensen een Svane matras.

In 1937 werd het merk Svane opgericht en de eerste modellen matrassen, Eva, Ideal en Rekord, werden geïntroduceerd op de Noorse markt. Svane was het eerste echte merk van de Noorse meubelindustrie en werd in de jaren daarna nationaal en internationaal een bekend merk.

Over Svane® garantie

25 jaar Svane Garantie:


Alle Svane matrassen hebben 25 jaar garantie op IntelliGel, net als bij het kapotgaan van de vederkern en het frame als gevolg van materiaal- of fabricagefouten. De gebruikelijke slijtage is van de garantie uitgezonderd. Voor het overige gelden de wettelijke bepalingen voor de bescherming van de consument.

Garantie registreren Svane Zesam

Ekornes ASA

Ekornes ASA is de grootste meubelproducent van Noorwegen en voert merken als Ekornes, Stressless en Svane. Stressless is wereldwijd een van de bekendste meubelmerken, terwijl Ekornes en Svane vooral populair zijn op de Noorse markt. Geproduceerd wordt in zeven fabrieken, waarvan zich zes in Noorwegen bevinden en één in de VS. De producten worden via een eigen distributiebedrijf naar veel delen van de wereld verkocht.

www.ekornes.nl

Focus op comfort en functionaliteit

Het doel van Ekornes is een plaatsje onder de wereldwijd leidende aanbieders van ergonomisch verantwoorde woonmeubels met een aantrekkelijk ontwerp. Het bedrijfsconcept van Ekornes is gebaseerd op de verkoop van producten die op basis van hun prijs en design aantrekkelijk zijn voor een grote doelgroep. Bij de ontwikkeling en productie wordt grote waarde gehecht aan uitmuntend comfort en voortreffelijke functionaliteit.

Ekornes ASA is de moedermaatschappij van de Ekornes Groep. De productie is onderverdeeld in productgroepen: Stressless, Ekornes Collection (zitbanken) en Svane (matrassen). Ekornes ASA is verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke functies, waaronder management, marketing, inkoop, boekhouding en financiele zaken, evenals de productontwikkeling voor Stressless en de Ekornes Collection.

Ekornes en de milieubescherming

Met het oog op vervaardiging, verkoop, gebruik en afvalverwijdering van de door Ekornes gemaakte producten neemt de onderneming haar verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu. Ekornes voert al jaren continue verbeteringen in de eigen fabrieken uit die de werkomgeving en het milieu ten goede komen. Tegelijk let de onderneming bij de keuze van grondstoffen ook op een milieuvriendelijke ontginning. Een duurzame productie van artikelen met een lange houdbaarheid zal ook in de toekomst een doel zijn bij de verdere ontwikkeling van de onderneming.

Bij al onze activiteiten passen we de volgende grondbeginselen toe:

 • Ekornes moet optreden als een milieuvriendelijk bedrijf. Bij de vervaardiging van onze producten moet de milieubelasting zo klein mogelijk blijven.
 • Ekornes streeft ernaar de gezondheidsrisico's op de werkplek zo laag mogelijk te houden.
 • Ekornes investeert in het vermijden van milieuschade en de beperking van gezondheidsrisico's op de werkplek.
 • Informatie over onze maatregelen voor de milieubescherming zijn openbaar toegankelijk, bijv. in de vorm van milieuproductdeclaraties.

 • Ekornes informeert zakelijk en open over de omzetting van de verantwoordelijkheid voor het milieu door de onderneming. Ekornes volgt het doel op de lange termijn om milieubescherming te ontwikkelen als een concurrentievoordeel doordat de onderneming ook op dit vlak de concurrentie een stap voor blijft.

De grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van de Svane matrassen komen overeen met de internationale standaard "Öko-Tex 100". Alle resten schuimrubber worden in onze eigen productiefaciliteit gerecycled, terwijl ander afval en verpakkingen worden hergebruikt, of worden afgevoerd voor externe recycling.